Toamna, natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi, feluri principale si supe . Azi am adus un desert .

Foile de placinta le decongelam .

Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).

Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei, astfel incat sa obtinem 9 patrate .

Patratele le asezam in formele de briose, cate trei intr-o forma.

Procedam la fel si pentru celelalte foi .

Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute, pana cand se rumenesc usor .

Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .

Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ), pana cand este moale . Il lasam la racit .

Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul, bananele, mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .

Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .

Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .

Vom umple cosuletele, deasupra putem pune nuci, gem de macese sau orice altceva doriti.

Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe se poate adauga aroma preferata