Detalii Mancarica de legume gratinata
E o mancarica foarte simpla si rapidain care am incercat sa imbin niste legume pe care nu le mancam foarte des, pentru ca nu ne plac atat de tare. Dar a iesit foarte gustoasa!Conopida rupta in buchetele se pune la oparit in apa cu sare pentru 8 10 minute. Se scurge de apa si se da deoparte.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei, apoi se adauga cubuletele de dovlecel si un pic de apa. Se lasa sa fiarba un pic, apoi se adauga bulionul, sare si piper si se lasa sa scada putin sosul pret tot de vreo 10 minute. La sfarsit se pune si marar tocat.
In capacul vasului de jena,se pune stratul de dovlecei cu sos, apoi se aseaza frumos deasupra buchetelele de conopida si deasupra se toarna ouale batute si amestecate cu cascavalul ras, un praf de sare si piper. Se presara deasupra un pic de marar tocat si se da vasul la cuptor la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos preparatul.
Se poate servi si calda si rece.
Pofta buna!