Un tort fin si gustosBlat: Albusurile se bat spuma cu parful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei, apoi faina, iar la final cacaoa.

Se pune in tava cu diametrul de 28, si se da la cuptor la foc potrivit, 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop: Apa cu zaharul se pun la foc pana se topeste zaharul, se adauga estenta de rom si se lasa la racit.

Crema: Ciocolata se rupe bucati si se pune frisca lichida. Se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand se raceste se amesteca cu frisca batuta. Se prepara gelatina confor minstructiunilor de pe ambalaj si se adauga in crema.

Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade. Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.

Asamblare:Se taie blatul in 3 (doua taieturi ), se insiropeaza fiecare parte. In tava in care s-a copt se pune o parte de blat, jumatate de crema, blat, cealalta jumatate de crema si blat. Se da la frigider 1 hr . Scoatem tortul si glazuram ...

Daca mai ramane glazura se poate pastra la borcan la frigider.