Se fierbe mazarea 10 minute si se scurge de apa. Intr-un vas punem la prajit kaizerul tocat fasii subtiri si puiul taiat cubulete impreuna cu ceapa, morcovul tocate marunt (si ardeiul gras cine nu foloseste zarzavat), acoperim si lasam sa se caleasca toate bine, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand e gata adaugam zarzavatul si bulionul (respectiv rosiile date pe razatoarea mica) lasam sa fiarba acoperit pentru 10 minute, punem o cana de apa si cand a inceput sa dea in clocot adaugam mazarea si foaia de dafin, dam in clocot 5 min si condimentam cu piper, delicat si cimbru dupa gust,adaugam si verdeata taiata fin si oprim.

Se serveste fierbinte cu o salata de castraveti sau muraturi.

Eu nu adaug faina pentru ingrosare ci pisez aprox 2 lg de mazare,cui ii place poate dizolva o lg de faina in putina apa.