De multa vreme aveam in to do list aceasta prajitura. Pentru ca o pot numi cu usurinta one of my guilty pleasures , gaseam mereu motive sa nu o fac: ba pentru ca fug de E-uri, ba n-aveam timp, ba imi lipseau ingrediente, dar azi, m-am apucat de treaba. I-am facut mici modificari, ce-i drept, insa a fost un succes total. E o reteta economica, as putea spune, rapida si foarte simpla.:)Blatul se prepara foarte usor, la fel ca orice pandispan. Albusurile se bat spuma impreuna cu praful de sare. Treptat se adauga cele 4 linguri cu zahar, apoi continutul plicului Cr m Ol si bineinteles galbenusurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tava de 35x25 cm ) pentru aproximativ 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.

Poate chiar mai simpla decat blatul, crema se prepara mixand frisca impreuna cu cei 200 ml de lapte si continutul plicului Cr m Ol . In restul de lapte ( 50 ml ) se fierbe nuca de cocos. Va dura cateva zeci de secunde. Dupa ce se va raci, o inglobam in crema deja preparata. Se intinde uniform pe blatul de ciocolata.

Ciocolata impreuna cu apa si zaharul se topesc pe bain marie. La final se adauga untul si esenta de portocale. Se omogenizeaza, apoi se lasa la racit aproximativ 10 minute. Se toarna peste prajitura si se intinde uniform. Dupa cum se vede, eu m-am jucat putin cu glazura. :)Prajitura se taie cel mai usor cu un cutit cu lama lata, dupa ce a fost tinut cateva secunde sub jet de apa fierbinte.

Pentru decor am folosit dulceata de lapte, dulceata pe care v-o recomand si voua.