Mod de preparare mamaliguta:Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Apoi crapul se curata de solzi si de mate.

Se spala cu apa rece apoi se transeaza bucati mari si se sterge fiecare bucata cu un prosop de hartie.

Se adauga sare .

Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina .

Punem tigaia cu ulei pe aragaz,ca sa se incinga uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina,apoi le pune in tigaie la prajit.

Cand pestele este rumenit,il scoatem cu o paleta pe un platou acoperit cu un servet de hartie.

Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.

Adaugam sare,ulei,amestecam putin,punem si putina apa si mujdeiul este gata.

Servim pestele cald cu mamaliguta si mujdei.