Aceasta prajitura este foarte populara in zona noastra. Am intalnit-o in multe case, in multe combinatii, dar peste tot la fel de gustoasa. Se prepara rapid, nu contine aditivi alimentari iar varianta ce am sa v-o prezint azi, este una de post. Asa ca, haideti sa-i dam bataie! In curand incepe postul! :)Ingredientele lichide se amesteca bine cu zaharul. Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi faina cernuta si scortisoara. Framantam bine pana ce vom obtine un aluat compact. Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, din care vom coace 4 foi pe dosul tavii. Acestea se coc repede, cam 7 minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. la Fiecare foaie coapta se acopera cu folie din aluminiu. *** Intr-un castron se amesteca amidonul cu doua linguri de lapte si zahar. Restul laptelui se pune la fiert. Cand acesta se infierbanta, se toarna amidonul si se amesteca bine. Abia cand incepe sa se ingroase adaugam zeama de lamaie, coaja si grisul, amestecand continuu. Prima foaie se unge cu dulceata. Intre foile 2 si 3 se intinde uniform budinca de gris, iar peste foaia cu nr. 3 se intinde un alt strat de dulceata. Este indicat sa facem prajitura spre seara si sa o incepem urmatoarea zi, dupa ce se va odihni. :) Deasupra se pudreaza zahar. Pofta buna! :)