Voi dragii mei bucatarasi care ma cunoasteti, stiti cat de tare iubesc tartele......trebuie sa va marturisesc ca am tot probat de-a lungul timpului tarte cu lamaie in diverse locatii sau preparate de mine cu retete chiar si de la bucatari de exceptie precum Jamie, insa nici una nu m-a facut sa imi doresc doua felii una dupa alta imediat si sa ma indragostesc iremediabil :)))) In cazul de fata pot sa va spun ca aceasta este una dintre cele mai bune prajituri mancate de mine vreodata...e drept si ca ador cremele cu lamaie...va invit la savurat si desigur la probat :)Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute.

Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina si se amesteca bine cu telul( aveti grija sa nu existe cocoloase). restul compozitiei se pune intr-un vas( care nu lipeste) pe foc mic si se infierbanta, in timp ce se amesteca sa nu se lipeasca. Se toarna apoi in fir subtire compozitia amestecata cu faina si se omogenizeaza. se dau cateva clocote( 1 minut) apoi se ia vasul deoparte de pe foc.

Scoatem blatul de la rece si intindem o foaie de tarta( pe o suprafata infainata) cat forma in care vom coace tarta. Ne folosim de un sucitor si de o folie pe care o vom pune deasupra sa intindem mai usor.

Tapetam forma cu unt si deasupra punem hartia pergament. Punem aluatul in tava, il intepam cu o furculita din loc in loc si deasupra asezam o alta foaie pergament pe care am pus la mijloc o cana de orez( sau fasole)....acest lucru il facem pentru a evita sa se ridice aluatul de la mijloc.

Dam la cuptor la 200 de grade pentru 7 minute, apoi scoatem forma, ridicam foaia cu orez si mai lasam inca 7 sau 8 minute la cuptor. Scoatem din nou forma din cuptor si ungem usor cu un pic de albus blatul, apoi turnam crema si o nivelam. Dam din nou tava la cuptor( pe care nu l-am oprit intre timp) si o lasam pana facem bezeaua. Batem albusurile cu zaharul ca la bezea, scoatem imediat forma din cuptor, turnam bezeaua si cu o lingura facem valurile. dam la cuptor inca 5 sau 6 minute pana ce bezeaua s-a rumenit frumos ...lasam tarta sa se raceasca si o mutam cu grija pe un platou( dar mare grija, eu am fost la un pas sa rup tarta).

Servim tarta dupa inspiratie sau dorinta...e minunata!