Un blat senzational care se topeste in gura, pe care l-am preparat in doua variante, mini-tarte si cosulete, o crema de branza delicioasa cu spanac, avocado si somon afumat, iata o combinatie minunata cu un gust delicios ...eu va invit sa incercati reteta, merita ...

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci minute este gata si-l infoliem apoi il dam pentru 30 de minute la rece.

Intre timp ne ocupam de crema:Spalam spanacul si-l scurgem bine apoi il maruntim la robot. Adaugam untul si avocado( stropit cu zeama de lamaie apoi scurs), mixam din nou, urmeaza jumatatea de ceapa si crema de branza, mixam din nou, adaugam si iaurtul( apropo, in acest moment nu se mai simte gustul de avocado) si mixam din nou. Scoatem de la robot si adaugam mararul si restul de ceapa tocata marunt. Omogenizam cu o lingura. Crema de branza se pune la rece.

Cand este gata blatul, il scoatem de la rece si-l impartim in 12 bucati( cat mingea de ping-pong)Fiecare bucata am intins-o cu mana cu o folie deasupra( merge foarte usor), astfel incat sa atinga dimensiunea formelor. ( eu am folosit forme de briose). Sase bucati le-am asezat in interior si le-am dat forma cu mana, iar restul le-am intins si le-am asezat pe dosul formelor unse bine cu unt. Nu va chinuiti sa le dati forma perfecta, le vrem rustice :). Le-am copt la 200 de grade pana s-au rumenit( in jur de 15, 20 de minute). Am lasat mini-tartele si cosuletele sa se raceasca si apoi le-am umplut cu crema, iar deasupra am pus bucatele de somon afumat. Am decorat cu cate o frunzulita de baby spanac. Un singur cosulet l-am umplut cu ciuperci trase la tigaie in unt cu marar si patrunjel...asa pentru o mica pofta :)))Sunt o minunatie!