Nu imi aduc aminte exact momentul in care am inceput sa ii introduc in alimentatie branza proaspata, insa o dilema am avut: cum sa o pregatesc, daca sa o cumpar din comert, proaspata, sau gata ambalata in cutii cu tot felul de adaosuri. Nu mi-a suras nici ideea de a adauga calciu lactic sub forma de pastilute. Nici metoda clasica, aceea de a lasa laptele la prins, fara sa necesite fierbere. Rebeca fiind mica, nu am riscat (de fapt nici acum nu o fac) sa ii dau lapte nefiert. In primele luni i-am pregatit branza doar din lapte de capra, procurat de la o sursa de incredere. Ambele metode folosite de mine, sunt simple si garanteaza un gust bun bun!Procedam astfel: Fierbem laptele bine (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi adune grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se odihneasca cateva minute, dupa care strecuram branzica formata cu ajutorul unei site, avand grija sa se scurga bine de zer. Simplu, nu?Oricare ar fi metoda folosita, laptele trebuie sa fie cat mai gras pentru a obtine o branza proaspata de calitate, gustoasa, cremoasa si pufoasa.

In functie de varsta copilasului, se poate folosi ca atare, fie in combinatie cu iaurt, smantana sau mamaliguta.

Daca laptele folosit nu este suficient de gras, branza rezultata va fi in cantitate mica, sfaramicioasa si cu un gust sters, apos.

Daca folosim sucul proaspat de lamaie, aveti grija sa nu puneti mai mult de 2-3 lingurite, in functie de cantitatea de lapte. Alfel branzica va fi acra.

Si cel mai important, nu am pastrat-o niciodata mai mult de 48 de ore la rece.