Dragilor, astazi va propun o reteta de week-end. E un fel de mancare potrivit pentru a-l servi cu familia sau pentru musafiri.

Mai intai de toate puneti la fiert morcovul (fara cel de la garnitura) timp de 15 min. Intre timp pregatiti muschiul. Taiati in asa fel incat sa obtineti trei dreptunghiuri de 1 cm grosime.

Puneti condimentele intr-un castron, le amestecati bine si treceti bucatile de muschi prin acestea. Acum e momentul sa treceti la umplerea lor.

Morcovul fiert si gogosarii ii taiati fasii si ii distribuiti pe intreaga suprafata a muschiuletilor...:))) La fiecare capete a celor trei bucati puneti cate o bucata de carnat si incepeti sa rulati strans. Legati cu ata, dar daca nu va descurcati nu e nicio problema, puteti prinde cu scobitori. Le lasati putin deoparte pana taiati si legumele pentru garnitura...eu am taiat telina bastonase si morcovul rondele si le-am condimentat.

Dati drumul la cuptor, la foc moderat. Pregatiti o tava sau un vas de yena, puneti uleiul, legumele, usturoiul intreg si muschiul, adaugati si putina apa si il bagati in cuptor. Il lasati in jur de 60-80 min. In timpul coacerii intoarceti din cand in cand muschiul si daca e nevoie mai adaugati apa putin cate putin.

Vinul il puneti cam cu 10 min inainte sa fie gata. Scoateti din cuptor, desfaceti ata sau scoateti scobitorile, il taiati dupa cum va place si il serviti cu legumele alaturi de care a stat in cuptor.