Este o reteta foarte veche din caietul cu retete pe care se asternuse colbul plin cu amintiri; arata cam zdrentuit, pentru ca l-am imprumutat foarte mult, l-am folosit si eu si intr-o zi mi-a fost inapoiat tocat de soricei. Vai, ce mult am suferit, simteam ca am pierdut documente importante! Sa trecem la treaba!Se framanta o coca amestecand toate ingredientele pentru foi; se imparte coca in doua si se coc pe dosul tavii doua foi.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bate bezeaua cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul; amestecam apoi cu faina si dam la cuptor pentru 20 min.

Crema: diluam amidonul cu putin lapte, adaugam galbenusurile si zaharul si fierbem pana se ingroasa. Pana se raceste frecam margarina cu zaharul si amestecam cu crema racita.

Ansamblare: asezam in tava o foie cu cacao, stropim cu coniac sau rom.

Ungem foaia cu jumatate din crema, adaugam blatul simplu, apasam usor cu mana, stropim cu sirop de lamaie. Lasam sa intre siropul in blat si intindem cealalta parte de crema.

Peste crema asezam a doua foaie cu cacao, stropim cu coniac si lasam sa intre usor in foaie.

Deasupra se poate face o glazura cu gratar de ciocolata sau nu mai insiropam foia de deasupra si doar pudram.

A doua zi prajitura se inmoaie perfect. Coniacul ii da un gust placut.