Pentru cine nu vrea de post poate pune niste carnaciori alaturi ...dar varianta asta e la fel de delicioasa :)Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.

Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.

A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.

Schimbam apa de cateva ori.

Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele.

Punem uleriul intr-o tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.

Adaugam fasolea ( scursa),foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea.

Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole a fiert ( este moale) .

Daca este nevoie pe parcurs mai adaugam cate putina apa.

Adaugam sucul de rosii,mararul,sare si piper dupa gust .

Lasam la foc mic inca 5 minute.

Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :) Noi am servit cu varza rosie.