Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, apoi adaugam lintea curatata de eventuale impuritati si 500 ml apa. Pentru cei care nu prefera prajeala se adauga apa de la inceput. Se aduce la fierbere, se reduce focul si se lasa 15 minute.

Intre timp ne ocupam de ciuperci, le spalam chiar inainte sa le folosim- daca le spalam cu mult inainte se vor ingalbeni si le taiem in sferturi. Intr-o tigaie adaugam ciupercile si le stropim cu putin ulei de masline. Punem tigaia pe foc si rumenim usor ciupercile. Adaugam peste ciuperci rosiile taiate cubulete - daca folositi rosii cherry, acestea se vor taia doar pe jumatate. Busuiocul se spala, se toaca marunt si se adauga si el peste rosii. Mai tinem tigaia 2-3 minute pe foc sa se intrepatrunda aromele si tinem la cald pana la servire.

Condimentam lintea cu otet balsamic, sare, piper negru macinat si boia afumata. La servire, punem lintea in farfurii si deasupra adaugam amestecul de ciuperci cu rosii. Mai adaugam un praf de boia si servim.