De mult poftesc la aceste varzari, adica scoverzi umplute cu varza sau mai bine zis langosi cu varza ;) Bunica si Laura au dat startul la placinte, asa ca am pus pe Maricica (masina de paine!), la treaba urata , adica cea de a framanta si a dospi, eu m-am ocupat de partea mai usoara, prepararea umpluturii etc. Gata cu vorbaraia, spor la treaba;)Maricica, masina de framantat, copt paine e ajutorul meu la aluaturi dospite. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia. (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute. Atentie ajutati aluatul cu putina apa, faina sau ulei ca sa nu se lipeasca de peretii vasului, in primele 30 de minute, apoi numai deschide-ti capacul, pana ce se incheie programul. Intre timp ceapa si varza, se curata, apoi se toaca fideluta, se pun la calit in putin ulei de masline, se asezoneaza de sare si piper macinat dupa gustul fiecaruia.

E bine sa fie un pic mai picanta compozitia, eventual se poate aduga un pic de chilii;).

Dupa ce aluatul, a crescut, se scoate din vasul matinii de paine, se intinde pe palnseta de lucru, se taie patrate mari, pe care se adauga cate o portie marinimoasa de varza calita. Varzarile se inchid, se presseaza bine marginile pentru a nu se desface in timpul prajirii, eventual se unge marginile cu putina apa, inainte de a le inchide. Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc pe ambele parti, cca. 4 -5 minute, la foc mediu.

Spor si pofta buna!Sa fie mai sanatoase, se pot coace in cuptor sau in tigaie, fara niciun pic de ulei. Data viitoare, voi testa :D; varza dulce se poate inlocui cu varza murata.