Cine a zis ca nu se potriveste un gratar bun ba chiar un mititel cu mille-feuille cu iz intelectual, frantuzesc la denumire, cu influente italiene de la mozzarella ? Dovada clara este in farfuria mea, au mers de minune si s-au completat minunat, iubesc aroma legumelor la gratar suprapuse si inrobate bine intr-o mozzarella topita, este pentru mine una dintre cele mai rafinate si complete garnituri.

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele d gorger se numeste aceasta tehnica in limba franceza si este des intalnita la toate legumele care urmeaza a fi prajite sau la prepararea castravetilor. Legumele se prajesc individual in putin ulei de masline si ardeii se coc si se decojesc. Este foarte important ca fiecare leguma sa fie preparata individual, asa isi patreaza mai bine aroma si puteti sarespectati timpii de gatire, la orice reteta care se respecta la restaurant toate legumele sunt preparate individual si ansamblate mai apoi ca sa avem o preparare perfecta. Pe o hartie de copt se aseaza in straturi ardeii copti, mozzarella, vinata, alternand straturile si terminand cu mozzarella. Se asezoneaza intre straturi cu putin busuioc proaspatSe pun la cuptor la 210 grade pret de cateva minute pana se topeste mozzarella. In tot acest timp se prepara mix-grill-ul, carnea a fost asezonata doar cu sare si piper, in special la carnea de vita nu prea pun multe condimente deoarece daca este o bucata de calitate gustul in sine trebuie apreciat si scos in evidenta. Se monteaza totul pe o farfurie calda, punem cate un mille-feuille de legume cu o portie mai putin sau mai mult generoasa de carne si adaugam putin sos dupa gust ( eu am pus un sos de piper dar acesta este o alta poveste care urmeaza a fi spusa ) . In poza o sa mai vedeti si un fagot de fasole verde, o legatura de fasole verde legata cu bacon dar asta e deasemenea o alta reteta .mille-feuille este un termen preluat din patiseria franceza, este o prajitura cu un aluat foitaj care din cauza impaturirii pe straturi se spune ca ajungea la 1000 de foi ( de unde numele) in realitate erau 729 de straturi serviti mereu pe farfurii calde orice mancare calda, eu le tin in cuptor la 60 de grade si apoiinvelite cu un prosop pana in momentul servirii mesei, la restaurant sunt dulapuri speciala incalzite in care se stocheaza farfuriile