Se fierbe orezul, in apa cu sare iar cand este gata il clatiti cu apa rece, il lasati putin, sa se scurga. Il puneti intr-un castron si adaugati tonul faramitat, branza taiata cubulete, rosiile taiate bucatele nu prea mari si pateul de masline emulsionat cu cateva linguri de ulei de masline. Daca tonul este conservat in ulei, il puteti folosi pe acela. Adaugati sare (daca este nevoie) si amestecati bine.

Se fierbe orezul, in apa cu sare iar cand este gata il clatiti cu apa rece, il lasati putin, sa se scurga. Il puneti intr-un castron si adaugati tonul faramitat, branza taiata cubulete, rosiile taiate bucatele nu prea mari si pateul de masline emulsionat cu cateva linguri de ulei de masline. Daca tonul este conservat in ulei, il puteti folosi pe acela. Adaugati sare (daca este nevoie) si amestecati bine.

Daca nu gasiti in comert pate de masline, puteti sa mixati la bleder, masline (negre sau verzi) cu putin ulei, pana cand devin ca o crema. Puneti salata in frigider la rece, circa 1 ora, inainte de a fi servita.