Detalii Budinca cu Spanac si Carne Tocata
Ingrediente:
pentru 6 persoane: - 600 gr cartofi fierti,
- 500 gr spanac fiert si tocat,
- 2-3 cartofi,
- 1 ceapa,
- 2 morcovi fierti,
- 500 gr carne tocata (eu am folosit piept de pui si curcan),
- 200 gr de bulion,
- felii de branza topita (se poate folosi orice de branza rasa),
- 100 ml ulei,
- sare,
piper,
dafin (dupa gust)
Se toaca ceapa si se inmoaie putin in 50 ml ulei, apoi se adauga carnea tocata, iar dupa 2 minute se pune bulionul, sare, piper, praf de foi de dafin (dupa gust). Jumatate din cantitatea de cartofii fierti se sfarama cu o furculita si se pun un in tava care va fi introdusa in cuptor si unde s-a pus uleiul ramas, apoi se pune al doilea strat de carnea tocata, al treilea de spanacul fiert, se pun cartofii ramasi. La final se acoera totul cu feliile de branza topita si se orneaza cu felii de morcovi fierti. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade C pana se gratineaza branza.
Se toaca ceapa si se inmoaie putin in 50 ml ulei, apoi se adauga carnea tocata, iar dupa 2 minute se pune bulionul, sare, piper, praf de foi de dafin (dupa gust). Jumatate din cantitatea de cartofii fierti se sfarama cu o furculita si se pun un in tava care va fi introdusa in cuptor si unde s-a pus uleiul ramas, apoi se pune al doilea strat de carnea tocata, al treilea de spanacul fiert, se pun cartofii ramasi. La final se acoera totul cu feliile de branza topita si se orneaza cu felii de morcovi fierti. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade C pana se gratineaza branza.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
morcovi,
bulion,
cartofi,
ulei,
branza,
budinca,
retete fara gluten,
retete pentru copii