Stiu, la o asa cifra ar fi trebuit un tort, dar mie cel mai mult imi plac si imi reusesc prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii.

Asa ca am ales pentru acest numar o astfel de prajitura.

Nu mai facusem de ani buni prajitura Albinita si tare am poftit la ea, mai ales ca de curand am mancat la cineva.

Este buna, buna, multa si aspectuoasa, parerea mea!Am ales pentru aceasta prajitura cea mai mare tava din dotare, sa se sature toata lumea, ca mereu mi se reproseaza ca fac dulciurile cele mai bune in cantitati mici. :)Pentru foi, amestecam untul cu zaharul, mierea, laptele si sarea si le diluam la foc incet, mestecand continuu sa se omogenizeze bine totul.

Nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca untul si zaharul.

Cernem faina si o punem intr-un bol amestecand in ea si bicarbonatul.

Facem o adancitura la mijloc unde punem ouale amestecate si incepem sa turnam din compozitia cu miere, racita putin, alternand cu faina pana cand vom forma un aluat nelipicios si usor de intins.

Impartim aluatul in patru parti pe care le vom intinde si le vom coace pe dosul tavii cate 4 - 5 minute la 180 de grade in cuptorul preincalzit.

Eu nu am mai lasat aluatul sa se odihneasca, l-am intins direct, deoarece am constatat ca se intinde mai greu daca este lasat mai mult la odihnit.

Pentru crema, amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, sarea, grisul, coaja si zeama de portocala si la final faina, apoi diluam totul cu putin lapte rece.

Restul de lapte il vom incalzi si il vom pune treptat peste ingredientele amestecate, apoi punem totul la foc incet mestecand continuu pana se va ingrosa compozitia ca o budinca.

Stingem focul si lasam crema sa se raceasca acoperind vasul cu o folie sa nu se formeze crusta.

Untul, tinut la temperatura camerei il vom freca cu zaharul vanilat pana cand devine spumos, apoi vom adauga cate putina crema peste el si vom mixa pana la epuizarea cremei.

Asamblam prajitura in felul urmator: peste prima foaie asezata in tava, punem 1/2 din crema si nivelam, apoi asezam cea de-a doua foaie si presam usor, intindem peste ea gemul de caise, apoi a treia foaie, restul de crema si ultima foaie.

Acoperim prajitura cu folie, punem o greutate deasupra(eu folosesc niste dictionare mari) si dam prajitura la rece cateva ore pana se vor inmuia foile.

E recomandat sa fie tinuta la rece de pe o zi pe alta pentru ca se va portiona frumos si uniform, dar noi nu rezistam atat.

Pofta buna!Se poate pudra cu zahar, sau se poate glazura cu ciocolata(ai mei au preferat-o simpla).