Sunt usoare, suculente si simplu de preparat. Pot fi un mic dejun elegant sau o gustare festiva. Potrivite (si) pentru o zi de primavara innorata, pentru ca galbenul lor frumos aduce soarele in farfurie. Nucesita putine ingrediente si se prepara rapid.

Am pus in blender ouale, branza, uleiul, faina si le-am mixat bine, pana cand am obtinut un amestec omogen si cremos, de consistenta asemanatoare cu aluatul de clatite. Am transferat amestecul intr-un bol incapator, am adaugat ceapa, mazarea, frunzele de oregano tocate marunt, frunzulitele de cimbru, piperul si am amestecat usor, cu o spatula.

Am pus tigaia pentru clatite pe foc, cu o lingurita de unt, am asteptat sa se topeasca untul si sa se incinga tigaia, am luat cu lingura din compozitie si am pus in mijlocul tigaii. Am copt la foc mic, cam 1 minut pe fiecare parte. Le-am servit imediat, cu germeni de varza rosie. Sunt la fel de bune si calde si reci.

Se poate folosi si mazare proaspata, dar se caleste 3 minute in putin ulei. Din compozitia data, mie mi-au iesit 15 turtite cu diametrul de 6-7 cm. Pot fi mai mici sau mai mari, dupa dorinta. Nu am pus sare in compozitie, deoarece branza a fost suficient de sarata. Cantitatea de sare se ajusteaza in functie de gust.