Imi place foarte mult usturoiul si il folosesc foarte mult in preparatele mele. Sper sa va placa aceasta reteta :)Intr-o oala punem apa cu putina sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si se lasa la fiert pentru 8 minute.

Cat timp pastele fierb pregatim carnea si ingredientele pentru sos. Usturoiul se curata si se toaca marul. Cascavalul se da prin razatoare.

Pieptul de pui il spalam bine si il portionam, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa pentru aproximativ 7 minute (eu am folosit pui de tara si a fost nevoie de 10 minute de fierbere). Trebuie sa fiarba atat cat este nevoie pentru a se frageji putin, ca apoi la prajire sa se faca usor si repede.

Dupa ce a fiert pieptul de pui, il scurgem de apa, il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie incinsa in prealabil cu 4 linguri de unt/ margarina. Se caleste putin pana prinde o culoare aurie, apoi peste el se adauga usturoiul verde tocat marunt. Se calesc impreuna timp de 3-4 minute.

Pregatim intr-un bol o lingura de faina peste care adaugam apa si omogenizam bine cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam in tigaie faina stinsa cu apa si lasam la fiert pentru 10-12 minute, mastecand in continuu (cat sa fiarba bine faina). Adaugam usturoiul uscat tocat marunt, sare, piper si busuioc dupa gust si mai lasam inca 2 minute la foc mic.

Cand se opreste focul se adauga putin cascaval ras in sos (sau la final, la servire, peste paste).

Pastele se scurg de apa, se clatesc intr-un jet de apa rece, se pun pe farfurie si peste ele se adauga sosul obtinut.

Pofta buna!daca folositi piept de pui din comert, nu este neaparat necesara fierberea acestuia; cascavalul este optional.