Inspiratie- reteta Xandrinnei http://www.retete/retete/tort-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-zmeura-50379.htmlBlat :Mai intai pregatim toate ingredientele, masuram cantitatile si ungem cu unt cuva aparatului Philips Multicooker. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul. Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor. Cernem faina, adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect. Turnam compozitia in cuva, scuturam usor astfel incat compozitia sa se aseze si programam Multicooker pe functia BAKE la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pana ce trece testul scobitorii. Primele 15 minute nu deschidem capacul ca sa nu oprim blatul din crescut.

Ganache:Punem frisca lichida in cuva, intre timp rupem ciocolata cubulete si o adaugam peste frisca. Alegem programul REHEAT si dupa 2 minute oprim si amestecam cu lingura Multicooker. Ciocolata trebuie sa fie complet topita si omogenizata in frisca. Transferam amestecul intr-un bol de mixer, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider pentru minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a il pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar, batem ganache-ul cu mixerul pana obtinem o crema compacta.

Jeleu de zmeura : Punem zmeura impreuna cu zaharul in cuva, utilizam functia JAM pentru 15 minute. Lasam sa se raceasca. Jeleul il putem face de seara, impreuna cu blatul si ganache-ul. Inainte de a-l pune pe tort, inmuiem foile de gelatina in putina apa rece, cand s-au inmuiat le punem timp de 15 de secunde in microunde si amestecam astfel incat gelatina sa fie complet dizolvata. Apoi adaugam gelatina peste compozitia rece de zmeura si omogenizam totul.

Ornat :Ciocolata alba o radem asa incat sa rezulte fulgi de ciocolata. Ciocolata neagra o topim in microunde. Din hartie de copt facem un cornet in care turnam ciocolata topita. Apoi formam diverse modele turnand ciocolata pe hartie de copt. Hartiile le punem in frigider cateva minute iar apoi ciocolata se va desprinde foarte usor de pe hartie.

Asamblarea tortului :Blatul se taie in doua. Peste prima foaie se aseaza jeleul de zmeura. Urmeaza apoi foaia a doua de tort. Sa acopera cu ganacheul de ciocolata. Se decoreaza cu fulgii de ciocolata alba si grilajele de ciocolata cu lapte.