La taiatul porcului pastrez osanza si fac foietaj de casa pe care-l pastrez in congelator si cand avem pofta fac strudele, haios sau saratele din acest foietaj gustos .

Sant apreciate de familia mea si ma lauda cand le pregatesc asemenea bunatati .

Reteta o stiu de la mamica mea draga .200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura si se fac 3 bile egale cu care se unge coca .600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile,uleiul, otetul si se framanta adaugand apa sarata, se face un aluat vascos .

Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de osanza .

Se impatura dupa modelul din paza apoi se lasa la frigider 30 de minute, se repeta de 3 aceasta operatie .

Se bate cu sucitorul dupa ultima impaturire si se mai da la rece cel putin 30 de minute .

Se intinde si se taie cu cutitul incalzit apoi se pun mere rase si se ruleaza .

Se aseaza in tava tapetata si se da la cuptorul preancalzit la 250 grade .

Lasam aproximativ 30 de minute pana se rumenesc .

Se lasa putin la racit si pudreaza cu zahar pudra .

Pofta buna !!!Se foloseste faina de calitate .

Impaturirea se face in acela-si sens .