Dovleceii umpluti sunt o mancare pe baza de legume foarte potrivita in zilele calde de vara, cand consumam mancaruri mai usoare. Dovleceii nu trebuie sa fie umpluti de fiecare data cu carne.

Se spala bine zucchini si se taie o felie din ei.se goleste interiorul cu o lingurita si se presara putina sare.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, maslinele si partea taiata din zucchini.eu le-am tocat pe toate in robot. Se pun apoi la calit in 1-2 linguri unt.se taie rosiile cuburi si se adauga peste. Dupa 10-15min cand legumele s-au muiat se ia tigaia de pe foc si se pune sare,piper si parmesanul.se adauga verdeata tocata.

Se pun in tava zucchini si se umplu cu ajutorul unei lingurite. Se taie mozzarella felii si se pun peste legume. Se toarna supa in tava.

Se pun la cuptor 70-80 min la 200grade, eu dupa 45min am lasat numai rezistenta de jos sa mearga pentru a nu se arde prea tare sus.

Dovleceii umpluti fara carne se pot servi simpli sau cu smantana.