Detalii Prajitura Rustica
Ingrediente:
Pentru blat: 5 oua,
12 linguri zahar,
12 linguri ulei,
1 cana iaurt gras de casa,
12 linguri faina,
1 plic praf de copt,
Crema de branza: 0,
5 kg branza dulce de casa,
2 oua,
100 gr stafide,
1 plic praf de copt,
4 linguri zahar,
esenta de vanilie,
1 kg prune brumarii,
1 lingura zahar vanilat,
scortisoara,
zahar pentru pudrat prajitura
Amestecati ouale intregi cu zaharul pana acesta se dizolva. Adaugati iaurtul in care ati stins praful de copt. Turnati fir uleiul si amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele. Adaugati faina cernuta si omogenizati. Obtineti un aluat gros dar care curge. Turnati in tava (25/36cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti la foc potrivit 20 de minute. Intre timp amestecati branza cu zahar, oua, esenta de vanilie stafide si praf de copt. Lasati pe masa din bucatarie. Trebuie sa aiba temperatura camerei. Taiati prunele in sferturi, pudrati cu zahar vanilat si cu scortisoara. Lasati deasemeni pe masa din bucatarie. Dupa 20 de minute scoateti aluatul din cuptor si puneti deasupra lui crema de branza si fructele asezate cu partea taiata in jos. Dati la cuptor inca 20 de minute la foc moderat. Lasati sa se raceasca in tava, taiati bucati potrivite si pudrati cu zahar.
Amestecati ouale intregi cu zaharul pana acesta se dizolva. Adaugati iaurtul in care ati stins praful de copt. Turnati fir uleiul si amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele. Adaugati faina cernuta si omogenizati. Obtineti un aluat gros dar care curge. Turnati in tava (25/36cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti la foc potrivit 20 de minute. Intre timp amestecati branza cu zahar, oua, esenta de vanilie stafide si praf de copt. Lasati pe masa din bucatarie. Trebuie sa aiba temperatura camerei. Taiati prunele in sferturi, pudrati cu zahar vanilat si cu scortisoara. Lasati deasemeni pe masa din bucatarie. Dupa 20 de minute scoateti aluatul din cuptor si puneti deasupra lui crema de branza si fructele asezate cu partea taiata in jos. Dati la cuptor inca 20 de minute la foc moderat. Lasati sa se raceasca in tava, taiati bucati potrivite si pudrati cu zahar. Cand adaugati crema de branza si fructele trebuie sa lucrati repede pentru ca aluatul fierbinte sa nu stea prea mult afara din cuptor (altfel riscati sa dea inapoi si prajitura sa nu iasa inalta). Crema de branza trebuie sa aiba temperatura bucatariei ca sa nu se cruzeasca aluatul care este doar pe jumatate copt. Nu uitati sa puneti praf de copt in crema de branza! Acesta va face crema mai usoara si o va coace frumos, totodata va sustine si prunele. Pofta buna!