Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga pestSe ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga peste carnea tocata. Tot peste carnea tocata se mai adauga chimenul si coriandrul pisat, parmezanul, mustarul, oul, 50 gr pesmet, sare si piper proaspat macinat apoi se mai amesteca la robot.

Se formeaza chiftele de marimea unei pastile de hamburger, se preasara cu pesmet, se baga la frigider si se lasa sa stea (acoperite bineinteles) o ora (sau mai putin).

Intre timp se fierb cartofii in coaja timp de aproximativ 10 minute, Intre timp se preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Se scurg, se curata si se taie fasii ca si pentru cartofii prajiti. Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat si cartofii taiati fasii, se lasa la prajit timp de 2-3 minute timp in care amestecam cartofii cu usturoiul si adaugam sare si piper proaspat macinat. Turnam continutul tigaii intr-o tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru vre-o 25-30 de minute pana se fac crocanti.

Se scot chiftelele din frigider si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei la foc mediu timp de 8-10 minute.

Se poate servi sub forma de hamburger (in chifla, cu castraveciori murati, ketchup (bleah), mustar, rosii, salata) sau pur si simplu pe farfurie cu niste castraveti murati/rosii si cu sos tartar/mustar. Pofta buna!Reteta Chiftele cu cartofi prajiti a fost propusa de HalbaSus pe forum reteteAlte retete de chiftele gasiti aici:Chiftele cu carne, Kofta, chiftele arabesti cu sos,Chiftelute