Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc mic si se da deoparte. SeSomonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc mic si se da deoparte. Se lasa inca 5 minute si apoi se scoate pestele pe o farfurie si se zdrobeste cu o furculita. Cubuletele de cartofi se fierb ca pentru piure, in apa sarata.

Cand sunt gata, se scurg, se lasa sa stea 10 minute si apoi se zdrobesc si ei, si se adauga sucul de lamaie, maioneza, mustarul, caperele, sare si piper dupa gustul fiecareia.

Cu mainile se amesteca somonul cu piureul si apoi incep sa se modeleze chiftele cu mainile si suprafata de lucru date prin faina.4. Se dau prin ou batut si apoi pesmet si se prajesc in ulei incins, pana devin aurii.

Se scot la scurs pe hartie absorbanta.

Se servesc cu salata ca garnitura.

Pofta buna!Reteta Chiftele de somon cu capere a fost propusa de Alka pe forum reteteAlte retete cu peste gasiti aici:Tuna Dippers, chiftelute de peste, Somon marinat