Cum se face sucul de rosiiCum se face sucul de rosii. Alegem rosiile bine coapte. Le spalam. le curatam de codite si le punem intr-o oala la fiert. Cand incep sa se inmoaie si sa crape coaja le scoatem intr-un vas. Dupa ce se racesc le decojim si le dam prim masina de tocat rosii (pentru a separa samburii de pulpa). Sucul rezultat il punem la fiert cu sare dupa gust (cand il gustam sucul trebuie sa fie un pic sarat ca sa tina peste iarna). Il lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Cand este gata punem sucul de rosii fierbinte in borcanele spalate si uscate, strangem bine capacele. Pregatim o oala cu un prosop pe fund, asezam borcanele si turnam apa calduta pana la gura borcanului. Fierbem la foc mic pana cand apa din olala scade la jumatate. Lasam borcanele in oala sa se raceasca treptat apoi le depozitam in camara.