A fost o prietena la cules de bureti si mi-a adus si mie cativa. Daca tot au fost atatea zile de post, ce mergea mai bine, decat o mancare de bureti cu legume? Erau vreo 4 soiuri, nu ma intrebati cum se cheama ca habar nu am :D..

Eu doar i-am primit, i-am gatit si ai mei i-au mancat...

Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem julien.

Rosiile le decojim si le facem cuburi.

Buretii fierti si racoriti, ii taiem bucati potrivite. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le inabusim.

Adaugam ardeiul, mai lasam 2-3 minute, apoi turnam 1 cana si jumatate cu apa.

Acoperim, lasam sa fiarba 10-15 minute si dam drumul rosiilor si buretilor.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Cand mancarea a scazut cam pe 3/4 si toate legumele sunt patrunse, incorporam pasta de tomate, vinul si patrunjelul uscat.

Mai lasam 1-2 minute pe foc, amestecam apoi tragem cratita deoparte.

Curatam usturoiul, il pisam si il punem in macare. Acoperim pentru 10 minute, apoi servim.

Pofta buna!