Initial tot pe Laurentiu-Ionel, urma sa cada la treaba, dar fiindca Zmeii au ajuns acasa mai devreme, decat estimasem, am hotarat sa urmez reteta lui Padre;) simpla si rapida;), bineinteles cu mici modificari .

Ciocanelele se spala sub jet de apa rece, eventula se curata de tuleile ramase, apoi se asezoneaza de sare aromata si putin ulei de masline, se aseaza artistic intr-o tava tremorezistenta, in cazul meu una de ceramica, si se pun la gatit in cuptorul preincins, ptr cca. 15 de minute la 250 grade neacoperit. Dupa acest interval de timp se repeta operatinuea, dupa ce s-au intors ciocanelele. Dupa ce s-au rumenit bine, se adauga legumele curatate si maruntite, se asezoneaza cu vin, boia de ardei dulce si vin;) Se acopera cu foaie de pergament si se pun din nou la cuptor, ptr cca.20 de minute. Ciocanelele se servesc ca atare, alaturi de legumele coapte, acompaniate de diverse garnituri dupa gustul fiecaruia. Spor si pofta buna!