Detalii Fasole cu ciolan afumat
Ingrediente:
fasole alba boabe uscata 500 g,
ciolan afumat 500 g,
morcov 2 bucati,
telina cca,
100 g,
ceapa galbena 1 bucata,
sare iodata aromata cu cimbru si marar a la Panacris,
piper macinat proaspat,
foi de dafin uscate,
leustean proaspat 2 fire,
pasta de rosii cca,
100 ml
Initial am vrut o iahnie simpla de fasole, dar cu Zmeii nu te pui ;) Asa ca am executat o iahnie cu ciolan afumat.
Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla si sa fiarba mai repede. De aceasta data am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe fasolea. Se conecteaza la sursa de curent, se adauga fasolea, dupa ce a fost in prealabil scursa de apa in care a stat peste noapte, legumele curatate si maruntite, in vasul aparatului se adauga cca. 1000 ml apa, apoi din MENIU se selecteaza programul BOIL si se lasa la fiert cca. 30 de minute. Dupa ce a expirat timpul de gatire se scoate fasolea din vas si se lasa la cald. Motivul este urmatorul: se pune la gatit ciolanul afumat, spalat si portionat, la programul BOIL timp de 30 de minute cu cca. 500 apa. Dupa ce expira timpul de gatire, se adauga fasolea peste ciolan, se programeaza aparatul la STEW, pentru 30 de minute, cu cca. 5 minute inainte sfarsitul programului, se asezoneaza de mirodenii si se adauga pasta de rosii.
Se serveste fierbinte, cu paine sau mamaliga, alaturi de o ceapa rosie stropita cu putin ulei de masline si otet de prune. Spor si pofta buna!Atentie daca puneti apa prea multa si acoperiti, s-ar putea sa bufneasca supapa de aerisire :D ! Mai bine adugati din cand in cind apa feirbinte daca vi se pare prea putina. Sa ma credeti pe cuvant ca mi s-a intamplat :D