Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, otetul, piperul, mustarul, zaharul. Se amesteca bine si se lasa la odihn 10-15 minute.

Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, otetul, piperul, mustarul, zaharul. Se amesteca bine si se lasa la odihn 10-15 minute.

Dupa acest timp, fie intr-o strecuratoare, fie cu putin tifon, se alege sosul (exact ca atunci cand faci branza de casa-pui ingredientele in tifon/strecuratoare si separi sosul de restul ingredientelor).

Lasi acest sos la temperatura camerei.

Fiecare frunza de andiva se aseaza pe farfurie. Daca se taie un pic de la cotorul ei, deci partea mai groasa, nu mai este amara. Pe fiecare frunza se aseaza Aceeasi cantitate de bucatele de blue cheese, de nuca si de curmale.

Este important sa se pastreze echilibrul intre ingrediente. Dupa ce am umplut frunzele, se toarna, cu o lingura, sosul de mustar, se mai pune putin piper si este gata.

Reteta Salata de andive a fost propusa de bratiluca pe forum reteteAlte retete de salate gasiti aici:Salata de vara dulce acrisoara,Salata de varza acra cu macaroane