Luam vreo 4 buc ceapa mai maricica si vreo 2-3 ardei grasi mai rasariti si aceia. Curatam ceapa, scoatem samburii ardeilor ii spalam si apoi le taiem marunt (eeee de cand cu automatizarile ... nu mai taiem cu cutitul ci folosim robotul). Aruncam intr-o oala 2 linguri de untura din aceea ramasa de la porcusorul de asta iarna o incingem adaugam legumele taiate si le lasam la calit tumna vreo 5 minute. E vremea sa punem si kilul de carne de miel la sfarait alaturi de ceapa si ardei. Presaram cu sare, ardei boia sa fie 1 lingura, piper dupa ochi, de la mine putere am adaugat si olecuta de delikat amestecam in oala si lasam sa se intrepatrunda aceste condimente cu carnita si legumele pe foc molcom. A sosit vremea sa punem apa cat sa fie acoperita carnea, aruncam in oala 1-2 frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Potrivim gustul de sare si piper dupa placul fiecaruia si lasam sa fiarba pana noi ne ocupam de picioci. Curatam 1 kil de picioci, ii spalam ca nu iom pune nespalati in oala, doamne fereste, si ii taiem rondele. In asta vreme carnea fierbe gustam sa vedem de nu o fi fiarta, de nu e mai punem olecuta de apa. Zama de pe carne tre sa scada pan la jumate. Cand carnea e fiarta adaugam piciocile taiate si lasam sa fiarba mai departe. Multe picioci s-or zdrobi da nu ii sfarsitul lumii, gulasul asa e bun. Lasam pe foc pana cartofii fierb, mai potrivim gustul cu sare. Punem in blide gulasul si alaturi facem o salata de porodici si castraveti.

Luam vreo 4 buc ceapa mai maricica si vreo 2-3 ardei grasi mai rasariti si aceia. Curatam ceapa, scoatem samburii ardeilor ii spalam si apoi le taiem marunt (eeee de cand cu automatizarile ... nu mai taiem cu cutitul ci folosim robotul). Aruncam intr-o oala 2 linguri de untura din aceea ramasa de la porcusorul de asta iarna o incingem adaugam legumele taiate si le lasam la calit tumna vreo 5 minute. E vremea sa punem si kilul de carne de miel la sfarait alaturi de ceapa si ardei. Presaram cu sare, ardei boia sa fie 1 lingura, piper dupa ochi, de la mine putere am adaugat si olecuta de delikat amestecam in oala si lasam sa se intrepatrunda aceste condimente cu carnita si legumele pe foc molcom. A sosit vremea sa punem apa cat sa fie acoperita carnea, aruncam in oala 1-2 frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Potrivim gustul de sare si piper dupa placul fiecaruia si lasam sa fiarba pana noi ne ocupam de picioci. Curatam 1 kil de picioci, ii spalam ca nu iom pune nespalati in oala, doamne fereste, si ii taiem rondele. In asta vreme carnea fierbe gustam sa vedem de nu o fi fiarta, de nu e mai punem olecuta de apa. Zama de pe carne tre sa scada pan la jumate. Cand carnea e fiarta adaugam piciocile taiate si lasam sa fiarba mai departe. Multe picioci s-or zdrobi da nu ii sfarsitul lumii, gulasul asa e bun. Lasam pe foc pana cartofii fierb, mai potrivim gustul cu sare. Punem in blide gulasul si alaturi facem o salata de porodici si castraveti.

P.

S. pentru cei care nu cunosc regionalismele Picioci = Cartofi Porodici = Rosii Olecuta = un pic Tumna = numai blide = farfurii