Delicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*Pregatim aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam putina apa calduta, omogenizam si turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa, amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca cca 30 minute, la loc cald, pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).

Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.

Rupem din aluat cate o bucata de marimea pumnului si intindem cu sucitorul ca pe scovergi, pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura, apoi strangem marginile din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul si intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.

Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria. Sunt excelente atat reci cat si calde.

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :)) Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.