Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute.

Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita).

Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si orezul si ciuperciile spalate si taiate marunt.

Se amesteca legumele calite cu carnea tocata,se adauga vegeta,piper si boia dulce.

Se impacheteaza sarmalutele si se pun pe o farfurie.

Se toaca putina varza,se pune pe fundul oalei,se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza sarmalele.

Deasuprase pune varza tocata, se condimenteaza cu sare si cimbru si foi de dafin.

Se pune vinul si cutia de rosii cuburi,se acopera cu un capac si se pune la foc pentru circa 2 ore.

Daca apa scade se adauga apa.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.