Detalii Ardei Umpluti cu Varza Rosie
Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii umpluti in urmatorul fel: Intr-un vas punem 4 litri de apa. In ea adaugam 750 m otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare si 1 lingura salicil (praf conservant) si amestecam pana se dizolva sarea, zaharul si salicilul. Dupa ce am terminat de preparat solutia ne apucam sa umplem ardeii. Ce trebuie sa facem? Nimic mai usor. Scoatem din ardei cotorul cu samburi in asa fel incat sa ramana un pic de margine la ardei. Curatam interiorul de vanele existente, ii spalam si ii punem cu gaura in jos sa se scurga apa din ei. In acest timp ne ocupam de varza rosie. Varza o taiem fidea cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie si peste punem 2 maini de sare. Amestecam bine varza si o lasam sa stea asa sarata circa 30 minute. Dupa ce am lasat la odihnit, ne apucam sa o stoarcem bine. Cu varza stoarsa umplem ardeii(umputura o presam bine in ardei) si ii asezam in borcane (de 3 l, 2 l sau 5 l)unul langa altul avand grija ca partea pe unde am pus umplutura sa fie orientata in sus. Dupa ce asezam in borcane ardeii umpluti presaram peste fiecare borcan cateva boabe de piper, mai punem cateva frunze de dafin apoi turnam peste ei solutia de apa si otet descris mai sus. Lasam timp de 10 minute borcanele deschise si daca mai e nevoie mai adaugam zeama. Inchidem borcanele cu capace sau celofan si le punem la camara la pastrat pentru zilele lungi de iarna.
Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii umpluti in urmatorul fel: Intr-un vas punem 4 litri de apa. In ea adaugam 750 m otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare si 1 lingura salicil (praf conservant) si amestecam pana se dizolva sarea, zaharul si salicilul. Dupa ce am terminat de preparat solutia ne apucam sa umplem ardeii. Ce trebuie sa facem? Nimic mai usor. Scoatem din ardei cotorul cu samburi in asa fel incat sa ramana un pic de margine la ardei. Curatam interiorul de vanele existente, ii spalam si ii punem cu gaura in jos sa se scurga apa din ei. In acest timp ne ocupam de varza rosie. Varza o taiem fidea cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie si peste punem 2 maini de sare. Amestecam bine varza si o lasam sa stea asa sarata circa 30 minute. Dupa ce am lasat la odihnit, ne apucam sa o stoarcem bine. Cu varza stoarsa umplem ardeii(umputura o presam bine in ardei) si ii asezam in borcane (de 3 l, 2 l sau 5 l)unul langa altul avand grija ca partea pe unde am pus umplutura sa fie orientata in sus. Dupa ce asezam in borcane ardeii umpluti presaram peste fiecare borcan cateva boabe de piper, mai punem cateva frunze de dafin apoi turnam peste ei solutia de apa si otet descris mai sus. Lasam timp de 10 minute borcanele deschise si daca mai e nevoie mai adaugam zeama. Inchidem borcanele cu capace sau celofan si le punem la camara la pastrat pentru zilele lungi de iarna.