Mmmmmmm ceva nemaipomenit aceasta tocana,am si visat la ea de ceva vreme,dar cu siguranta a meritat asteptarea asta atat de lunga.

De tare multa vreme nu am mai mancat ceva atat de gustos.

Nu pot spune ca Nu am mai facut ceva atat de gustos pentru ca aici meritul este al ingredientului principal,care are o aroma si o savoare nemaipomenite,si cred ca si cei care nu gatesc in mod frecvent ar face un preparat nemaipomenit :)Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.

A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din pastaile de cardamon,foile de dafin,morcovul taiat cubulete si cozile de vitel.

Le-am lasat putin pe aragaz,cat sa se rumeneasca usor apoi am pus peste ele supa de vita si vin rosu in cantitati egale,cat sa le acopar si le-am dat la cuptor acoperite cu folie pentru 4 ore,verificand din cand in cand sa nu scada lichidul.

Am mai adaugat supa si vin ca sa nu scada si cozile sa ramana fara lichid.

Cand carnea a fost deja bine fiarta am curatat cativa cartofi,i-am taiat cuburi nu foarte mici si i-am adaugat peste tocana,am luat deoparte folia,am adaugat sare(dupa gust) si am lasat inca 30-40 minute tocana la cuptor cat sa fiarba si cartofii.

Noi am servit tocana langa o salata de ceapa cu otet (ceapa,sare,otet,apa),dar puteti incerca orice alta salata va place sau chiar muraturi.

Pofta mare!