Detalii Prajitura 2 creme
Ingrediente:
Pentru blat: 7 oua,
7 linguri zahar,
7 linguri nuca macinata,
2 linguri faina,
2 linguri cacao,
1 plic praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat,
Pentru crema: 2 oua,
1 plic budinca de vanilie,
11 linguri zahar,
400 ml lapte dulce,
1 pachet margarina,
1 pachet unt (80% grasime),
2 linguri cacao,
esenta de vanilie,
200 gr nuca de cocos rasa,
3 pachete biscuiti Petit beurre 1 cana lapte dulce fiert,
4 linguri Inka,
1 lingura zahar
Pregatim blatul, astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar. Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste. Adaugam nuca macinata si omogenizam. Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam. Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult. Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit. Pregatirea cremei: Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine. Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire. Frecam spumos cu esenta de vanilie. Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema. Impartim aceasta crema in doua. Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta. Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca. Asamblarea prajiturii: Peste blatul racit se intinde crema cu cocos. Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka. Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam. Presaram cu nuca de cocos rasa. Punem la frigider pana a doua zi.
Pregatim blatul, astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar. Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste. Adaugam nuca macinata si omogenizam. Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam. Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult. Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit. Pregatirea cremei: Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine. Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire. Frecam spumos cu esenta de vanilie. Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema. Impartim aceasta crema in doua. Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta. Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca. Asamblarea prajiturii: Peste blatul racit se intinde crema cu cocos. Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka. Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam. Presaram cu nuca de cocos rasa. Punem la frigider pana a doua zi. Prajitura se taie bine dupa ce a stat cateva ore la rece, cu ajutorul unui cutit cu lama ingusta si foarte bine ascutit. Pofta buna!