Va prezint un maki mai putin obisnuit care nu are nimic in comun cu sushi dar care a pastrat conceptul de sushi, cu alta ocazie o sa va prezint si sushi desert pentru ca se poate si asta ....totul e posibil. Deschid seria de retete a acestui An 2015 cu un aperitiv usor de facut dar de efect sofisticat pe care l-am facut cu ocazia unei mese festive la care am gatit si conceput eu meniul. Pentru ca nu face parte din retetele Castelului pot sa va dau reteta :) ca sa vedeti ce simplu si magic se face. In Bucatarie totul e posibil : orice combinatie inedita, orice ingredient simplu care devine sofisticat, orice reteta simpla transformata in vedeta si asta e magia acestui domeniu de care sunt iremediabil ingragostita.

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si ruloul sa nu fie foarte mare se aplatizeaza putin painea cu un rulou de patiserie) apoi se intinde un strat generos si omogen de crema de branza. In partea de jos a feliei se aseaza un strat de sunca sau somon afumat si un baton de castravete. Se ruleaza painea ca si sushi cu ajutorul filmului alimentar transparent si se pastreaza la rece timp de cateva ore.

Dupa cateva ore ( chiar si o noapte se deruleaza painea, se intinde pe toata suprafata ruloului un strat fin de unt moale si apoi se tavaleste prin susan sau mac. Se taie maki inguste de 1 cm, cu ajutorul unui cutit zimtat sau un cutin bine ascutit. Aceste maki care ne duc cu gandul la sushi sunt extrem de gustoase si aspectuase, vor atrage privirile si intrebarea : cum au fost facute ? Sunt un aperitiv elegant si apreciat si secretul nostru este ca sunt si simplu de facut !Va doresc pofta buna si spor la facut multe retete gustoase !