Imi plac langosele cu branza si smantana, dar nu le prea fac . Intr-o zi mi s-a facut dor de ele si m-am pus pe treaba. Ce-mi place la acest aluat este faptul ca tinut in frigider intr-o punga inchisa la culoare (neagra) se poate face din el chiar si o saptamana. Asa se poate servi zilnic un langos proaspat si cald . Langosele sunt bune cu branza si smantana, cu mujdei de usturoi sau varianta dulce cu gem sau crema de ciocolata .

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina .

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora .

Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins . Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou,il intindem cu mainile si il punem la prajit .

Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place . Sau daca preferati varianta dulce atunci gem, crema de ciocolata .

Se servesc calzi .

Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile .