Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare, pudra de chili . Ceapa si usturoiul se curata . Ceapa se taie rondele, usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava . Adaugati vinul si stropiti carnea cu otet aromat si cu ulei de masline . Tava se infoliaza in folie de aluminiu si se da 2 ore la cuptor . Dupa acest timp se scoate folia se lasa 20 minute sa se rumeneasca pe o parte . Se intoarce carnea si se lasa sa se rumeneasca si pe ceialalta parte . Se repeta operatiunea . La ultima tura se aseaza din loc in loc jumatati de rosioare cherry spalate . Serviti friptura de curcan decorata cu frunzulite de busuioc verde .

Este indicat sa folositi ierburi aromatice verzi daca va stau la dispozitie .