Ai mei doreau fasole batuta, frecata, facaluita - ma rog fasole lesinata in bataie :d . Eu mi-am pus ochii sa prepar o costita de vitel fraged .

Asa ca am imbinat datoria cu placerea . Pentru a da un gust potrivit cu cel al fasolei am pus in tocanita de costita o bucata de carnati afumat . Este greu sa-l gasiti in prezentare . A fost premiul meu . Cine imparte, parte-si face :DFasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .

In oala am mai adugat tijele de telina taiate, cateii de usturoi curatati, sare si tijele de cimbru si marar .

Am deschis capacul respectand regulile .

Am scos tijele de ierburi si am mixat fasolea cu blenderul vertical de mana .

Daca va pare prea mult lichidul il scurgeti si il adugati treptat . Cepele se curata si toaca marunt . Se pun la prajit in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se aduca pastele de gogosari, ardei si boiaua rosie . Se amesteca se pune carnea portionata si spalata .

Se sareaza , se pune apa cat sa treaca peste carne . Carnea se fierbe sub capac la foc potrivit pana cand este fiarta [a durat 40 min ] si lichidul scade formand un sos dulce - picant . Noi am servit fasolea frecata si costita cu multa ceapa rosie .

Daca nu aveti timp sa puneti fasolea la infoiat cateva ore ii dati un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Scurgeti apa si continuati prepararea folosind apa calda .