Painea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gaseste cineva care sa aibe pofta de ceva dulce.

Painea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gasesc 2-3 banane atat de maro ca oricum nu le-ar mai manca nimeni. Mare prostie si mare risipa ar fi sa le aruncam pentru ca atunci ele sunt incredibil de dulci si de aromate. Si iata ce puteti face cu ele.

Pisati bananele cu o furculita pana obtineti o pasta. Frecati ouale cu zaharul si apoi integrati si pasta de banane. Intr-un bol incapator amestecati faina cu praful de copt si sarea, faceti o gaura in mijloc si turnati amestecul cu banane. Cu o lingura de lemn amestecati circular, integrand treptat faina. Cand ati obtinut aluatul (e moale!) adaugati nucile si amestecati bine. Turnati aluatul intr-o forma cu hartie de copt si dati la cuptor pentru cam 30 de minute. Inca din cuptor prajitura se va dovedi incredibil de aromata si va fi si mai gustoasa cand o veti scoate!Painea cu banane si nuci se lasa sa se raceasca putin si se feliza. Poate fi consumata cu lapte ori cu dulceata. Sursa aceste retetete este blogul culinar: amainbucatarie.blogspot.com