Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele.

Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol.

Incepeti sa adaugati treptat untul cu oua, omogenizand. Cand s-a ingrosat incat sa nu mai puteti amesteca cu lingura, framantati cu mana timp de cateva minute.

Impartiti aluatul in patru parti egale, formati patru bile, acoperiti bolul si dati la rece pentru o ora. Intre timp preparati umplutura.

Spalati bine merele si curatati-le de coaja. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un vas caramelizati 5 linguri zahar. Cand a capatat culoarea chihlimbarului adaugati untul, omogenizati si puneti merele rase.

Lasati totul pe foc timp de 5 minute amestecand.

Opriti focul si adaugati o lingura extract de vanilie, mierea,scortisoara si anason stelat (ultimul e optional)Scoateti aluatul de la rece.

Infainati blatul de lucru, luati o bila de aluat si o intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 20/32 cm.

Coaceti foia pe dosul unei tavi, unse cu unt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 8-10 minute. Trebuie sa inceapa sa prinda culoare pe laterale.

Procedati la fel cu restul bilelor de aluat.

Impartiti umplutura de mere in trei parti egale.

Asezati una dintre foi pe un platou, intindeti o treime din umplutura, asezati a doua foaie, intindeti iar o treime din umplutura de mar, asezati a treia foaie, intindeti restul de umplutura, asezati si ultima foaie si pudrati cu zahar pudra.

Lasati prajitura la temperatura camerei pentru cateva ore apoi portionati. Cu cat o lasati mai mult e cu-atat mai buna.