Daniloiu nu-i pescar, dar mereu cand ii cumpara nimereste pestii cu surpriza . Pe cealalta parte, nici eu nu sunt vreun chef renumit, insa mereu imi ies icrele perfecte. :)) Imi plac icrele pregatite ca la carte, sa fie compacte si tari ca o bezea. Le ador asa pentru ca nu sunt deloc uleioase. O mana buna am recoltat din ultimul crap eviscerat, si ce poate fi mai bun decat o portie zdravana de salata pufoasa de icre?Intr-un castron am pus icrele si am inceput sa le mixez la viteza mica. Am adaugat un strop de lamaie si jumatate din cantitatea de ulei, cate putin. Am stors bine painea inmuiata in lapte si am presarat miezul peste icre. Am continuat sa mixez, adaugand apa minerala si treptat restul de ulei. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica si am strecurat zeama amaruie, astfel obtind o salata cu o textura aerata si un gust fin. Am adaugat-o la final si am incorporat-o cu o spatula. Am pus salata la frigider pentru aproximativ o ora pentru a-si imbina aromele, apoi am servit-o pe paine prajita. Desi multe persoane evita sa le pregateasca, icrele chiar nu sunt pretentioase, deci va recomand sa le pregatiti acasa de fiecare data cand va e pofta. :) Pofta buna!Pont 1 - painea se poate inlocui cu gris fiert si racit Pont 2 - este foarte important ca inainte de a folosi icre proaspete, sa le amestecam cu sare si sa le pastram la frigider minim 2-3 zile Pont 3 - icrele taiate se pot repara cu putina zeama de lamaie, apa foarte rece sau cu o lingura de icre pastrata pentru orice eventualitate