Pana acum credeam ca este foarte complicat sa faci branza...si azi am descoperit ca, de fapt, este foarte simplu. Asa ca priviti ce branza frumoasa mi-a iesit, dupa ce am aflat micile secrete de la bunica sotului meu. Si sa va mai spun ca merge foarte bine cu mamaliguta calda.

Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35 C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut.

Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa aceea se lasa sa iasa zarul deasupra, apoi se pune branza intr-un saculete (sau panza sau strecuratoare) si se lasa la scurs timp de 3-4 ore.

Dupa ce s-a scurs zarul, branza se pune intr-un castron si se mai presara sare peste ea, in functie de cat de sarata se doreste.

Daca nu aveti termometru, temperatura laptelui se poate incerca pe mana. Deci, laptele trebuie sa aiba temperatura corpului. Daca lasati laptele sa se raceasca prea tare dupa ce a trecut timpul alocat inchegarii, se incalzeste din nou la foc pentru ca altfel nu se mai leaga (incheaga, omogenizeaza) atunci cand puneti branza in saculete.