Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introdAluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introduce in cuptorul preincalzit, la circa 220 grade.

Se adauga intr-un vas adanc ingredientele pentru aluat: faina, jumatate de cub de drojdie faramitat cu mana, 1 lingura rasa cu sare si apa. Se framanta aluatul pana se intareste bine si nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte pana se pregateste compozitia (preparea compozitiei a durat circa 15 minute deci atat am lasat si aluatul la dospit)Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus si se pregatesc ingredientele pentru ornarea aluatului.

Intre timp aluatul se intinde in tava, cu mainile sau cu ajutorul unui pahar lunguiet si se intinde sosul preparat pe toata suprafata aluatului, se introduce tava la cuptor pentru cateva minute (4-5 min ) apoi se aseaza ingredientele pentru ornare.

Se adauga si maslinele si branzeturile (cascavalul ras si parmezanul) si se introduce la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, pana se topesc branzeturile si se formeaza o crusta aramie si crocanta.

Pizza trebuie consumata imediat dupa ce ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoasa si pentru a isi pastra aromele.

Alte retete recomandate: