De multa vreme vroiam sa pregatesc pate in casa pentru ca imi place foarte mult dar evit sa cumpar din comert. Si cum am pregatit si o painica cu cartofi foarte buna,s-a potrivit de minune.

Dar nu puteau lipsi nici rosiile si ceapa verde. Este o reteta foarte simpla.

Eu am adaptat-o gusturilor mele.

Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite.

Ceapa curatata am taiat-o cubulete.

Morcovul curatat l-am dat pe razatoare.

Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si morcovul,putina sare si am acoperit tigaia cu capac.

Am lasat 10 minute pana cand s-a inmuiat ceapa, apoi am pus si ficateii de pui.

Am pus sare, piper, nucsoara si cimbru.

Nu puneti foarte mult, veti mai adauga la final daca este cazul.

Am lasat sa se prajeasca putin si ficatul, am pus cam 100 ml apa,am acoperit iarasi tigaia si am mai lasat pana a scazut apa si ficateii au fost facuti.

Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am dat amestecul prin masina de tocat carne, folosind sita cu ochiuri mici.

Am mixat restul de 150 g unt, apoi am adaugat cate o lingura de pasta de ficat, mixand dupa fiecare.

Am pus pateul in borcane (unul de 320 ml si unul de 270 ml), am topit unt si am pus deasupra ca sa nu se usuce la suprafata.

Am acoperit cu capace si l-am pus la frigider.

Nu cred ca va sta prea mult acolo,deci nu pot sa va spun cat se pastreaza.

Pofta buna !!!