Am facut cam putina si a doua zi a trebuit sa repet ciorbita, asa de mult ne-a placut...

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece.

Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in bucati si se lasa 3-4 minute sa se caleasca. Se adauga 300-400 ml supa de pui, se pune capac pe craticioara si se lasa sa fiarba 20 minute.

Cu mixerul vertical se pasireaza legumele foarte bine. Se adauga restul de supa, sucul de rosii, sare, fulgi de chili, zahar, frunzele de busuioc taiate fin. Se lasa sa fiarba toate ingredientele 5 minute, se adauga smantana pentru gatit, iar cand aceasta da in clocot se opreste focul.

Pentru crutoane: se indeparteaza coaja de la feliile de paine, se taie painea in cuburi, se stropeste cu putin ulei de masline, se aseaza cuburile intr-o tava si se da tava la cuptorul incins la 160 grade, pe grilajul de sus si se lasa pana se rumenesc. Peste cuburile prajite se rade sau se pun patratele subtiri de cascaval, se dau crutoanele din nou la cuptor pentru 1-2 minute, pana se topeste putin cascavalul. Se serveste supa cu crutoane de paine si frunze proaspete de busuioc. Sa va fie de bine!!