Mi s-au cerut cartofi frantuzesti iar eu sa scap am motivat ca nu se pot prepara cu cartofi noi .

Pana la urma am reusit sa satisfac doleantele cu ingredientele de pe stoc :D .

Pentru chiftelute am folosit un amestec de mititei din carne de vanat care deja avea usturoi .

Se pun cele 4 oua la fiert . Se curata .

Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .

Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua .

Amestecati carnea de mititei cu ou, ceapa tocata, cimbru,pesmet si boia iute .

Formati cu mainile unse cu ulei chiftele ce le prajiti usor pe ambele parti [ vor fi preparate in continuare la cuptor ].

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet . Asezati in ea chiftelele si cartofii .

Turnati deasupra amestecul din smantana batuta cu ou, cascaval ras, sare si nucsoara .

Piparati .

Dati la cuptor 20 minute pana cand incepe sa se rumeneasca .

Spre sfarsit asezati si ouale fierte in tava .

Firbeti cartofii noi cu verdeata preferata [ patrunjel, telina, cimbru, marar, rozmarin ].

Vor capata mai multa savoare .